середа, 21 серпня 2019 15:34

Яким бачив Екзюпері свого маленького принца - знайшли ескізи

У Швейцарії знайшли невідомі ескізи письменника Антуана де Сент-Екзюпері до казки "Маленький принц". Вони належали приватному колекціонеру Бруно Стефаніні. Чоловік помер торік.

Ескізи зберігалися в папці з іншими роботами письменника в доброму стані в будинку міста Вінтертур кантону Цюрих. Серед паперів також виявили любовний лист Сент-Екзюпері до дружини, повідомляє Історична Правда.

Автор: Courtesy of the Stiftung für Kunst, Kultur und Geschichte, Winterthur, Switzerland.
  Розмова Маленцького Принца з Лисом
Розмова Маленцького Принца з Лисом

Бруно вважали одним із найбільших колекціонерів Швейцарії. За життя вдалося зібрати понад 60 тис. мистецьких творів.

Ескізи Сент-Екзюпері чоловік придбав 1986 року на аукціоні. Серед малюнків – зображення розмови Маленького Принца з лисом, п'яниці, який сидить на своїй планеті та відоме зображення удава, який з'їв слона.

Музей Вінтертура зв'яжеться з Бібліотекою Моргана в Нью-Йорку, США. Там зберігаються оригінальні ескізи Сент-Екзпері.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Загибель Антуана де Сент-Екзюпері передбачила ворожка

Автор: Courtesy of the Stiftung für Kunst, Kultur und Geschichte, Winterthur, Switzerland.
  Зустріч із п'яницею та удав, що проковтнув слона
Зустріч із п'яницею та удав, що проковтнув слона

31 липня 1944-го загинув французький письменник і професійний льотчик Антуан де Сент-Екзюпері.

Обставини його загибелі тривалий час залишалися загадкою для біографів. Таємниця була розкрита тільки в ХХІ ст., коли один з учасників трагедії зробив сенсаційне визнання. Останні 2 роки свого життя Сент-Екзюпері входив до ескадрильї розвідників. У 1942-1944-х він не раз здійснював небезпечні польоти над німецькими позиціями, роблячи аерофотозйомку. 31 липня 1944 року він не повернувся з чергового завдання. Його літак несподівано зник із радарів у районі Сен-Рафаеля – невеликого містечка на Лазурному березі Франції. Рештик літака і пілота не виявили й довгий час він вважався безвісти зниклим. Таємниця загибелі Екзюпері несподівано розкрилася 2008-го, коли колишній пілот Люфтваффе Хорст Рипперт зізнався в тому, що саме він 31 липня 1944 року збив літак Екзюпері.

Зараз ви читаєте новину «Яким бачив Екзюпері свого маленького принца - знайшли ескізи». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі