пʼятниця, 22 червня 2018 13:36

Як скидали бомби на Київ - відео з німецьких літаків

Як скидали бомби на Київ - відео з німецьких літаків
22 червня почалось бомбардування Києва. Фото: KP.UA

О 7.00 22 червня 1941 року німецька авіація почала бомбити Київ. Перші снаряди впали в районі Шулявки.

Напад почався раптово і паніки в Києві не було. Більшість киян думали, що це навчання.

Нацисти скинули на Київ 90 фугасно-осколкових бомб вагою 50 кг.

Також вони застосовували 500-кілограмові снаряди. Ними знищили ливарний цех заводу "Більшовик", який виготовляв частини для виробництва артилерійських снарядів. На підприємстві загинули всі працівники нічної зміни разом із начальником цеху.

Нападники намагалися знищити заводи, мости, залізничний вокзал та військовий аеродром. У Києві загинули і отримали поранення понад 200 людей.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Разом з Німеччиною війну захотіли розпочати ще 5 країн

Німецька авіація розбила 4-й ангар аеропорту "Жуляни". Незадовго перед початком бомбардування туди закотили 8 літаків-винищувачів. Це свідчить про велику кількість німецьких шпигунів у Києві.

23 червня почалася тотальна мобілізація. В армію забрали понад 200 тис. киян. 3 липня глава СРСР Йосип Сталін звернувся до громадян з приводу початку війни.

Кияни розкупили всі сірники і сіль. Оголосили масову евакуацію. Оборона Києва почалася 7 липня і тривала 72 дні. Загинули та потрапили в полон понад 600 тис. людей.

Фотографії перших днів радянсько-німецької війни опублікували в мережі. На них показали, як зачитували наказ про напад на СРСР. Як на нього реагували у СРСР. Є знімки біженців і тих, хто залишився на окупованій території.

Зараз ви читаєте новину «Як скидали бомби на Київ - відео з німецьких літаків». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі