пʼятниця, 22 червня 2018 10:15

Одні тікають, інші зустрічають - показали, як починалася окупація України
22

Фотографії перших днів радянсько-німецької війни опублікували в мережі.

На них показано, як зачитувався наказ про напад на СРСР. Як на нього реагували у СРСР. Є знімки біженців і тих, хто залишився на окупованій території, пише сайт Umapalata.zp.ua.

На оприлюднених кадрах збереглися тогочасні солдати. Зафіксовані обстріли та авіабомбардування. Можна побачити, на що перетворилося людське житло вже у перші дні війни.

Маршал Герман Герінг зачитує генералам Третього рейху наказ про напад на СРСР, 21 червня 1941 року
Фото: umapalata.zp.ua
22 червня 1941 року перші бомбардування міст СРСР. Бомбардування почалися в 4 години ранку. Перші бомби впали на військові аеродроми в Ризі, Мінську, Смоленську, Одесі, Києві та Севастополі.
Німці переправляються через Буг в Білорусії, 22 червня 1941 року
Міністр закордонних справ Ріббентроп на прес-конференції в Берліні оголошує про початок війни, 22 червня 1941 року
Служба хімічного захисту

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Нациста ескадрону смерті звинувачують у розстрілах 34 тис. людей у Бабиному Яру

22 червня в Україні проводять День скорботи і вшанування пам'яті жертв війни. Згадують загиблих під час радянсько-німецької війни 1941-1945 років.

Саме 22 червня 1941 року о 3:15 год. на Східному фронті Другої світової розпочалися активні бойові дії. Німецька артилерія та авіація нанесли масовий удар по радянських військах. За кілька годин під бомбардування потрапили всі міста в західних областях СРСР: Київ, Одеса, Севастополь, Мінськ. Головна ціль - аеродроми, лінії комунікацій, залізничні вузли та склади з боєприпасами.

Зараз ви читаєте новину «Одні тікають, інші зустрічають - показали, як починалася окупація України». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі