понеділок, 16 вересня 2013 18:57

"Я маю познайомити країну з майбутньою першою леді" - весілля Кеннеді
10

12 вересня 1953 року відбулося весілля Жаклін Був'є і сенатора Джона Кеннеді.

Джон і не думав одружитися, оскільки його цілком влаштовувала холостяцьке життя. Однак це заважало його політичній кар'єрі. Подейкували, що після появи в житті Кеннеді Жаклін, до одруження його підштовхнув батько. Адже Джекі влаштовувала тестя всім - вона була, як і Кеннеді, католичкою, у неї були великі родинні зв'язки у вищому світі Нью-Йорка, куди Кеннеді так і не змогли потрапити, вона була розумна, красива і її єдину з усіх своїх жінок Джон Кеннеді дійсно поважав.

На початку червня 1953-го Джон остаточно дозрів для одруження. Мабуть, боячись передумати, він негайно робить пропозицію Жаклін, а оскільки вона знаходиться в Лондоні, де знімає коронацію Єлизавети II, пропозицію руки і серця було зроблено по телеграфу. Після повернення Жаклін отримала обручку від Van Cleef & Arpels зі смарагдом, оточеним діамантами. Вона стала її першою в житті коштовністю. Про заручини оголосили не відразу, готувалася до виходу величезна стаття в "Сатедей івнінг пост" під назвою "Веселий холостяк в Сенаті" і Кеннеді не хотіли псувати враження. Про заручини було оголошено 25 червня. На банкеті наречений підніс Жаклін браслет з діамантами.

"О, сукня сидить на вас, як влита. Думаю, більше примірок не знадобиться" , - сказала кравчиня, поправляючи довгий поділ. Через кілька днів у Жаклін, якій виповнилося 24, повинне відбутися весілля з Джоном Кеннеді. Спускаючись сходами на перший поверх , вона почула, як її мати сперечалася з батьком нареченого: "Але це божевілля, запрошувати таку величезну кількість гостей - півтори тисячі осіб" , - наполягав жіночий голос. "Міс Очінклосс, я буду з вами відвертий. Ви лише видаєте дочку заміж, а я на цьому весіллі маю познайомити країну з майбутньою першою леді. Сподіваюся, ви не сумніваєтеся, що Джон стане президентом? "Мати Жаклін вважала за краще не продовжувати дискусію, тим більше, що всі витрати з організації весілля сімейство Кеннеді взяло на себе. "Що ж, маючи статок в 400 мільйонів доларів, вони можуть собі дозволити подібні витрат " , - розсудила Джайнет Очінклосс.

На весіллябув присутній весь політичний і економічний бомонд Америки, а журналісти охрестили цю подію "весіллям року". Сукня Жаклін з тафти кольору слонової кістки, прикрашена переплетеними квітами, була замовлена кравчині Енн Лоув, яка працювала на нью-йоркську аристократію. На голові у нареченої була мереживна фата, що належала ще її бабусі, а на шиї - фамільне перлове намисто. Букет нареченої складався з білих орхідей і гарденій, а чотириярусний торт Джон Кеннеді замовляв особисто. Джек Був'є прибув на церемонію, але так напився, що вести Жаклін до вівтаря довелося вітчиму .

Зараз ви читаєте новину «"Я маю познайомити країну з майбутньою першою леді" - весілля Кеннеді». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі