пʼятниця, 08 серпня 2014 16:39

4000-річну золоту прикрасу епохи неоліту знайшли у Великобританії

Автор: itv.com
 

Англійські школярі відкопали стародавню золоту прикрасу. Знахідці, за попередніми даними, 4 тис. років, що відповідає епосі енеоліту.

Рідкісну золоту прикрасу виявили під час археологічних розкопок в англійському графстві Нортамберленд. Її знайшли чотири учні початкової школи міста Алстон, що брали участь в розкопках стародавнього кургану в якості волонтерів.

Автор: itv.com
 

В інтерв'ю "Бі-бі-сі" один з юних археологів, восьмирічний Лука Алдерсон, повідомив: "Спочатку я подумав, що це пластик, але коли дізнався, що це золото, я був дуже радий".

Золотий артефакт довжиною 33 мм, прикрашений орнаментом, імовірно, використовувався як шпилька для волосся. Він був знайдений поряд з трьома кремінними наконечниками стріл і агатовим гудзиком. За попередніми даними, прикрасі 4 тис. років, що відповідає епосі енеоліту.

Автор: itv.com
 

Всього у Великобританії виявлено 10 подібних прикрас. В цьому ж місці під час розкопок в 1935 році була знайдена точно така ж шпилька. Припускають, що ці вироби могли належати людям, які прийшлина територію сучасної Великобританії в пошуках золота і вугілля.

Нинішню знахідку відправлять на подальшу експертизу. Після цього її виставлять ​​в музеї природної історії в Ньюкаслі поруч зі шпилькою, яку знайшли в 1935 році.

Зараз ви читаєте новину «4000-річну золоту прикрасу епохи неоліту знайшли у Великобританії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі