вівторок, 31 березня 2009 17:52

Рогатого зайця знайшли 1 квітня

Рогатого зайця знайшли 1 квітня

"Рогатий заєць — сенсаційна знахідка в лісах Амазонки!". Під таким заголовком вийшла стаття у квітневому номері американського журналу "Популярна механіка" за 1957 рік.

Фото тварини — якоїсь помісі зайця та косулі — через рік надрукував і німецький журнал "Штерн". Повідомляв також про науковий симпозіум, присвячений вивченню вольпертінґера — так учені назвали рогатого зайця. Жителі Баварії нібито найчастіше бачили його в квітні. Можливо, це час розмноження вольпертінґерів, пожартували журналісти.

— Сміх — це сонце: воно проганяє зиму з обличчя людини, — казав французький письменник Віктор Гюго.

Звичай жартувати й сміятися навесні існував у всіх землеробських цивілізацій світу. Тому в українській мові слова "весна" і "веселитися" — подібні. Пов"язано це з віруваннями в життєдайність сміху, веселощів, жартів.

"Днем дурнів" називають 1 квітня англійці. Розігрують одне одного лише від півночі до полудня. А почалося все у "місті дурнів" — Ґотамі. Колись нібито існував звичай: якщо король проїздив якоюсь дорогою, вона ставала його власністю. Жителі Ґотама вирішили змусити короля не завертати до їхнього міста. Коли королівські посланці в"їхали до нього, то побачили, що місцеві ллють воду в колодязі, кидають у річку рибу, птахів заганяють до загород без даху. Король оминув місто — мало чого можна чекати від дурнів.

1 квітня 1982 року британський таблоїд "Дейлі Мейл" попередив читачів, що в продаж надійшли 10 тис. небезпечних бюстгальтерів. Їх "кісточки" нібито виготовлено з мідного дроту. Причому виготовили його для використання в пожежній сигналізації. Нагрівшись від тіла, такий дріт виробляє статичну електрику. Це створює перешкоди для телебачення й радіомовлення. Головний інженер "Бритіш Телеком" наступного дня наполіг, аби перевірили бюстгальтери працівниць компанії: чи немає в них небезпечної міді.

2002-го мережа британських супермаркетів "Теско" опублікувала в першоквітневому номері газети "Сан" рекламу нового виду моркви, який вивели селекціонери. У кожному коренеплоді цього сорту нібито є дірка, завдяки якій, зварившись, морквина свистить. На новий продукт з"явився попит.

Зараз ви читаєте новину «Рогатого зайця знайшли 1 квітня». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі