вівторок, 20 грудня 2011 19:11

Папуга на зйомках кричав "Мотор!"

"За двома зайцями" знімали на Подолі, Батиєвій горі, Андріївському узвозі, розповідає оператор фільму Вадим Іллєнко, 79 років:

— Колорит Подолу і Солом'янки допоміг відтворити Київ початку ХХ століття. Там тоді все було поросле кропивою, стояли халупи. В одній такій ми розмістили гримерку. Декораторам залишилося зробити тільки тогочасні вивіски. "Хомуты "Сукин и сын" придумав Іванов. Він вигадав і типажі. Називав їх "мордаш", "шляпаж", "ногаш".

Якою була атмосфера на знімальному майданчику?

— Серйозною — жодних жартів чи усмішок. Віктор Іванов був прискіпливий до акторів. Починалася зміна з "розгону" від режисера. Щоразу знаходив щось зроблене не так. Кілька разів скасовували зйомки. Часом розряджав ситуацію папуга. Клітку з ним у будинку Проні Прокопівни можна побачити у багатьох кадрах. Пташку озвучив сам Іванов. Папуга навчився говорити слово "мотор". Коли знімальна група сходилася зранку на знімальний майданчик, починав верещати: "Мотор! Мотор!".

Як відреагували на фільм кінокритики?

— Перші відгуки худради кіностудії Довженка були негативні. Тільки Микола Бажан виступив на захист фільму. Сказав, що він стане "золотим фондом" українського кіно.

Зараз ви читаєте новину «Папуга на зйомках кричав "Мотор!"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі