середа, 04 лютого 2015 21:05

Микитка Добровольський ледь не загинув через затяжні пологи - малюку потрібна допомога

Микиті Добровольському із Жмеринки Вінницької області тільки виповниться шість місяців, п'ять із них він провів у лікарні. Тричі його рятували у реанімаційному відділенні Вінницької обласної дитячої лікарні. У хлопчика діагностували ряд важких захворювань. Малюкові потрібне вартісне лікування за кордоном.

 

Микита не може самостійно рухатися і навіть ковтати. Хлопчика годують через зонд. Часто трапляються судоми. Тоді дитині вводять сильнодіючі заспокійливі препарати. Має дисплазію кульшових суглобів з підвивихом стегон. Косоокість та алергічний дерматит. Все це наслідки асфіксії - дитина добу була в утробі матері без кисню.

"Проблеми були з пологами дружини. Ще 9 серпня води відійшли, але лікарі на те не зважали. Тільки наступного дня інша бригада побачила, в якому стані знаходиться Тетяна Її і терміново забрала її народжувати. Через те, що дитина була без кисню - маємо стільки захворювань. Але доводити вину лікарів зараз немає часу. Всі зусилля йдуть на те, аби врятувати сина. Нам кажуть, що вилікувати його повністю в Україні не можливо. За кордоном беруться лікувати кожне захворювання окремо", - розповідає Сергій Добровольський, батько хлопчика, кореспонденту Gazeta.ua.

Спочатку родині вистачало коштів. Сергій працював, мали деякі заощадження. Згодом чоловік залишив роботу, аби допомагати Тетяні доглядати за первістком. Щоденно на ліки Добровольські витрачають від ста до шести сотень гривень. Нагальне питання - знайти закордонну клініку, яка візьметься лікувати Микитку. Батьки направили документи у чотири, наразі чекають відповідь та рахунок. Сім'я почала збір коштів, аби не втрачати час. Просять усіх небайдужих допомогти врятувати життя шестимісячного сина.

Реквізити для допомоги:

Картка Приватбанку № 4149 4978 2065 4285 (Добровольська Тетяна Леонідівна).

Зараз ви читаєте новину «Микитка Добровольський ледь не загинув через затяжні пологи - малюку потрібна допомога». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі