понеділок, 04 січня 2021 07:32

З'ясували характерну особливість мутованого штаму Covid-19

З'ясували характерну особливість мутованого штаму Covid-19
Гурдасані припускає, що така поширеність серед молоді може бути наслідком активніших міжособистісних контактів. Фото: pixabay.com

Новий штам Covid-19, який виявили у Великобританії, найбільш поширений серед осіб у віці 10-19 років.

Про це повідомила епідеміологиня, старша викладачка Лондонського університету королеви Марії Діпті Гурдасані у Twitter.

"Передача вірусу починається у більш молодих та неминуче поширюється на літніх людей, що у кінцевому підсумку призводить до важких захворювань і смерті", - заявила вона.

Гурдасані припускає, що така поширеність серед молоді може бути наслідком активніших міжособистісних контактів у віковій групі. Якщо ситуація не покращиться, вона закликає закрити навчальні заклади у країні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Румунії виявили перший випадок зараження новим штамом коронавірусу

14 грудня у Великій Британії повідомили про виявлення нового штаму Covid-19, який прем'єр-міністр Борис Джонсон назвав до 70% більш заразним. Його виявили й у низці інших країн.

Новий штам коронавірусу, який виявляють в Європі, уже є в Україні. Утім, українські епідеміологи не мають систем, аби розпізнати його. Про це розповів лікар-інфекціоніст із Ужгорода Віктор Петров.

Зараз ви читаєте новину «З'ясували характерну особливість мутованого штаму Covid-19». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі