середа, 03 червня 2020 09:54

Журналіст розповів про найгірший побічний ефект вакцини від Covid-19

Журналіст розповів про найгірший побічний ефект вакцини від Covid-19
Журналіст взяв участь у експерименті з вакциною. Фото: reuters.com

Після випробування експериментальної вакцини проти Covid-19 у журналіста британського незалежного сайту The Independent Джека Соммерса кілька разів підіймалася температура і він став іноді чхати.

Він розповів, що взяв участь у випробуванні вакцини від коронавірусу добровільно і перерахував помічені побічні ефекти.

Втім, за словами Соммерса, ці побічні ефекти він міг сам собі придумати. А найгіршим з них, схоже, була параноя, зізнався журналіст.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Майже 3 млн людей подолали коронавірус

Соммерс зазначив, що йому дуже допомогло усвідомлення важливості випробування, а також численні добрі побажання у зв'язку з участю в вакцинації. При цьому питань, зокрема про те, що його заразять коронавірусом по ходу випробувань, теж було багато, уточнив журналіст.

Перед вакцинацією Соммерс здав аналізи, заповнив документи й подивився навчальне відео. За участь в експерименті він отримав 235 фунтів (близько 8 тис. грн).

"Хочеться розповісти онукам, що я тестував вакцину, яка врятувала людство", - сказав журналіст, але при цьому підкреслив, що в будь-якому випадку не пошкодує про участь в експерименті.

За добу, 2 червня, в Україні зареєстрували 483 нових випадки зараження коронавірусом. Це на 155 випадків більше у порівнянні з минулою добою. Станом на ранок 3 червня від початку епідемії в Україні зареєстровано 24 822 хворих на Covid-19.

Зараз ви читаєте новину «Журналіст розповів про найгірший побічний ефект вакцини від Covid-19». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі