четвер, 09 квітня 2020 14:39

Зеленський придумав, як навчити лікарів користуватись апаратами ШВЛ

Зеленський придумав, як навчити лікарів користуватись апаратами ШВЛ
Зеленський пропонує навчати медиків онлайн. Фото: УНІАН

Президент України Володимир Зеленський запропонував організувати онлайн-уроки для лікарів.

Таким чином він сподівається навчити їх користуватися щойно отриманими сучасними апарати штучної вентиляції легень (ШВЛ), повідомили у пресслужбі ОП.

"Потрібно організувати онлайн-уроки. Тоді можна навчити лікарів у областях дуже швидко", - сказав гарант на нараді щодо боротьби з коронавірусом.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 10 апаратів ШВЛ від Порошенків уже рятують життя у столичних лікарнях

Адже, отримавши сучасні апарати штучної вентиляції легень (ШВЛ), лікарі в регіонах часто не вміють ними користуватися. Тому потрібно організувати навчання медиків.

У відповідь міністр охорони здоров'я Максим Степанов повідомив, що вже невдовзі запрацює інформаційно-консультаційний центр для консультацій лікарів у онлайн-режимі.

На нараді також обговорювали порядок розподілу медичних засобів для боротьби з Covid-19 у лікарнях.

Зеленський нагадав, що, зокрема, в одному з госпіталів Кіровоградщини коронавірусом заразилися 20 лікарів. Він зазначив, що доставка спецзасобів відбувається лише в опорні лікарні, але необхідно забезпечити кожного лікаря у кожному медзакладі.

Дешевий апарат штучної вентиляції легень (ШВЛ) AgVa розміром із тостер розробили в Індії. Його придумали й уже почали випускати нейрохірург Діпак Агравал і робототехнік Дівакар Вайш.

Зараз ви читаєте новину «Зеленський придумав, як навчити лікарів користуватись апаратами ШВЛ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі