понеділок, 14 листопада 2016 17:15

Запах ацетону в дітей буває від активних ігор

Запах ацетону в дітей буває від активних ігор
Фото: tabletki.pp.ua

У дітей запах ацетону не є ознакою хвороби. Так організм повідомляє, що в нього закінчилися запаси енергії. Цей прояв буває майже у всіх дітей і не буває в жодного дорослого. У дорослих повільніший обмін речовин та більше м'язів, тому енергії у них більше. Про це розповів Gazeta.ua столичний педіатр Адріана Сергійчук.

"Запах ацетона буває частіше в худих і дуже активних дітей. У них мало накоплюється і швидко витрачається енергія. Організм її бере з глюкози. Вона накоплюється в організмі в м'язах та печінці", - каже лікар.

Багато глюкози може витрачатися коли дитина фізично чи емоційно стомиться. Часто ацетон з'являється після дитячих істерик чи високої температури. Дитина може багато побігати або перехвилюватися. Організм витратив багато енергії і брати її не має звідки.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Під час масажу немовля отримує гормон щастя

"Це нормальний симптом навантаження на дитячий організм. Щоб у дитини була енергія, після закінчення глюкози, організм її бере із запасів жиру. Тоді в кров потрапляє ацетон, продукт розпаду. Він, коли розноситься з кров'ю у легені дає запах розчинника", - розповідає педіатр.

Завжди після активних ігор або переживань для поповнення запасів глюкози дитині варто давати зефір або сухофрукти.

Зараз ви читаєте новину «Запах ацетону в дітей буває від активних ігор». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі