субота, 24 квітня 2021 21:55

Замість вакцини вкололи фізрозчин: 140 пацієнтів стали жертвами помилки лікарів

Замість вакцини вкололи фізрозчин: 140 пацієнтів стали жертвами помилки лікарів
На даному етапі влада не коментує причини цієї помилки. Фото: Reuters

140 жителів французького міста Еперне стали жертвами помилки в центрі вакцинації. Замість вакцини Pfizer їм зробили ін'єкцію фізіологічної сироватки, на щастя, без наслідків для здоров'я.

20 квітня в центрі вакцинації Еперне 140 осіб були вакциновані не вакциною Pfizer, а фізіологічною сироваткою. Ця ін'єкція не впливає на здоров'я, так як фізіологічна сироватка являє собою розчин солоної води, що використовується в різних процедурах, таких як очищення ран або в якості розчинника під час ін'єкцій, повідомляє France Blue.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: ЄС відмовився від закупівлі 100 млн доз вакцини AstraZeneca

Центр вакцинації усвідомив свою помилку на наступний ранок, в середу, і негайно зв'язався зі 140 зацікавленими особами. Вони змогли поговорити з лікарем, щоб відповісти на їхні запитання і записатися на прийом. Деякі отримали свою дозу 23 квітня, інші будуть вакциновані 28 квітня.

На даному етапі влада не коментує причини цієї помилки.

Раніше головний державний санітарний лікар Віктор Ляшко розповів, коли Україна може отримати чергову партію вакцини Pfizer-BioNTech.

Зараз ви читаєте новину «Замість вакцини вкололи фізрозчин: 140 пацієнтів стали жертвами помилки лікарів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі