вівторок, 14 січня 2020 06:31

Заборона сексу та ванни: перший кесарів зробили американці

Заборона сексу та ванни: перший кесарів зробили американці
Шрам після кесаревого розтину не помітний з-під білизни. Фото: baby-news.net

14 січня 1794 року Елізабет Хог Беннетт з Едома, штат Вірджинія, стала першою американською жінкою, якій було успішно зроблено кесарів розтин.

Під час кесаревого жінці роблять розтин у животі та виймають з матки дитину. Потім усі розрізи зашивають, жінка та дитина безпечно продовжують повноцінне життя.

Застосовують такий спосіб пологів у випадках, коли плід розташований поперек матки, відбувається випадання пуповини або відшарування плаценти. У деяких ситуаціях лікарі вирішують, чи доцільні хірургічні пологи. Наприклад, коли є рубець на матці, великий плід, вузький таз чи сідничне передлежання, вибір між способом пологів належить лікарям.

На 6–8 матерів, які народжують самостійно, одній вагітній проводять кесарів розтин.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Зареєструвати дитину стало значно простіше

Під час операції застосовують знеболювання — епідуральну або спинномозкову анестезію. Мати залишається притомною та бачить перші хвилини життя малюка за межами її лона, може прикласти його до грудей.

Прикладання новонародженого до грудей матері у такі хвилини сприяє скороченню матки та утворенню достатньої кількості молока для годування дитини.

Упродовж 1,5–2 місяців після пологів шляхом кесаревого розтину медики просять відмовитися від прийняття ванни, а обмежитись душем. Не рекомендують важкі фізичні навантаження та заняття сексом.

Перше у світі протизаплідне пристосування для чоловіків може з'явитися на ринку вже через півроку. В Індії завершили клінічні випробування методу, яким блокують сперму на шляху до пеніса.

Зараз ви читаєте новину «Заборона сексу та ванни: перший кесарів зробили американці». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі