субота, 03 червня 2017 05:28

За останні 10 років на половину скоротилася смертність від СНІДу

За останні 10 років на половину скоротилася смертність від СНІДу
За останні 10 років більш ніж в два рази скоротилося число нових випадків інфікування СНІДом серед дітей. Фото: Все про СНІД

За останні 10 років більш ніж в два рази скоротилося число нових випадків інфікування СНІДом серед дітей. На 45% знизилася смертність від цієї хвороби.

Про це йдеться в новій доповіді Генерального секретаря ООН Антоніу Гутерріша, пише argumentua.com.

Число людей з ВІЛ, які отримують антиретровірусну терапію досягла 18,2 млн чоловік. Кількість смертей, пов'язаних зі СНІДом, скоротилося на 45 %.

"Ми можемо досягти поставлених цілей щодо забезпечення лікуванням 30 мільйонів людей до 2020 року і скорочення смертності в зв'язку зі СНІДом до менш 500 тисяч смертей на рік", - сказав глава ООН.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Миття рук гарячою водою не краще, ніж холодною - дослідження

Він закликав заповнити дефіцит інвестицій на боротьбу з ВІЛ в розмірі $7 млрд. на рік і раціонально використовувати фінансові ресурси. Це дозволить запобігти десяткам мільйонів нових випадків інфікування ВІЛ та смертей.

Східна Європа і Центральна Азія - єдиний регіон планети, де стрімко збільшується число нових випадків зараження СНІДом. Половина з них припадає на людей, що використовують ін'єкційні наркотики.

В Україні через СНІД за останні 30 років померло 42 тис. людей. З січня по квітень 2017 року було зареєстровано 6049 нових випадків ВІЛ-інфікування.

Зараз ви читаєте новину «За останні 10 років на половину скоротилася смертність від СНІДу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі