середа, 11 липня 2018 14:08

Всесвітній день шоколаду - розповіли користь та шкоду солодощів

Всесвітній день шоколаду - розповіли користь та шкоду солодощів
Шоколад стимулює вироблення гормону радості Фото: segodnya.ua

11 липня відзначають Всесвітній день шоколаду. Крім насолоди, шоколад приносить ще й користь. Дієтологи рекомендують вибирати чорний шоколад, який багатий на антиоксиданти. Завдяки цьому зберігається здоров'я та краса шкіри.

Там міститься багато клітковини і білка, завдяки чому придушується апетит. Це виникає через скорочення вироблення гормону голоду – ґреліну.

Шоколад підсилює ефективність тренувань через вміст глюкози. Вона дає енергію для занять спортом та зменшує відчуття кріпатури.

Ці солодощі покращують настрій. Такий ефект дають цукор з кофеїном, що стимулюють вироблення гормону радості у крові. Він триває 30 хвилин.

Разом з тим варто враховувати, що шоколад шкодить зубам. Цей продукт містить цукор, тому негативно впливає на емаль. Після його вживання потрібно полоскати рот або чистити зуби.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Голубці чи шашлик: як відрізняються смаки в їжі по регіонах

Зерна какао містять азотовмісні компоненти, що шкодять обмінним процесам. Для хворих на цукровий діабет і людям, що страждають від ожиріння, шоколад протипоказаний.

Калорійність шоколаду дорівнює 539 ккал на 100 грамів продукту. Через високу калорійність шоколад протипоказаний при ожирінні.

Зараз ви читаєте новину «Всесвітній день шоколаду - розповіли користь та шкоду солодощів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі