Кулінарні вподобання залежать від регіону. Про це розповіли соціологи після дослідження.
На Заході українці з радіютю їдять голубці, холодець, деруни, овочеве рагу, борщ. На свята – гуцульський банош, а головне – мають бути вареники з сиром чи картоплею.
На Сході улюбленішими стравами вважають запечене або смажене м'ясо, шашлик, салати олів'є і шуба.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Назвали популярний напій, який викликає інсульт
А ось кухар Євген Клопотенко впевнений, що головна відмінність чоловічих смаків залежить не від регіону, а від віку.
Чим старше чоловік, тим більш просту їжу він любить: сало, борщ, котлети, картоплю, вареники.
Молоді чоловіки віком до 35 років частіше їдять суші, піцу, стейки і бургери. Єдине, що об'єднує всіх чоловіків – це любов до м'яса.
У Франції розпочали будівництво поселення для людей з набутою деменцією. Проживання в цьому місці дозволить хворим вести нормальний спосіб життя, не наражаючись на небезпеки, які чатують на них у звичайних умовах. Аналогічний об'єкт уже існує в Нідерландах.
Проект "Селище Альцгеймера" розроблений з метою забезпечити людям, у яких діагностовано набуте слабоумство, можливість жити повноцінно й без кардинальних обмежень свободи. Побут хворим , які проживатимуть на території поселення, організовуватиме медичний персонал разом з волонтерами. Відкрити "Селище Альцгеймера" планують наприкінці 2019 року.
Коментарі