середа, 11 липня 2018 09:05

Голубці чи шашлик: як відрізняються смаки в їжі по регіонах

Кулінарні вподобання залежать від регіону. Про це розповіли соціологи після дослідження.

На Заході українці з радіютю їдять голубці, холодець, деруни, овочеве рагу, борщ. На свята – гуцульський банош, а головне – мають бути вареники з сиром чи картоплею.

На Сході улюбленішими стравами вважають запечене або смажене м'ясо, шашлик, салати олів'є і шуба.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Назвали популярний напій, який викликає інсульт

Автор: ukr.segodnya.ua
 

А ось кухар Євген Клопотенко впевнений, що головна відмінність чоловічих смаків залежить не від регіону, а від віку.

Чим старше чоловік, тим більш просту їжу він любить: сало, борщ, котлети, картоплю, вареники.

Молоді чоловіки віком до 35 років частіше їдять суші, піцу, стейки і бургери. Єдине, що об'єднує всіх чоловіків – це любов до м'яса.

У Франції розпочали будівництво поселення для людей з набутою деменцією. Проживання в цьому місці дозволить хворим вести нормальний спосіб життя, не наражаючись на небезпеки, які чатують на них у звичайних умовах. Аналогічний об'єкт уже існує в Нідерландах.

Проект "Селище Альцгеймера" розроблений з метою забезпечити людям, у яких діагностовано набуте слабоумство, можливість жити повноцінно й без кардинальних обмежень свободи. Побут хворим , які проживатимуть на території поселення, організовуватиме медичний персонал разом з волонтерами. Відкрити "Селище Альцгеймера" планують наприкінці 2019 року.

Зараз ви читаєте новину «Голубці чи шашлик: як відрізняються смаки в їжі по регіонах». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі