вівторок, 13 липня 2021 02:31

ВООЗ засудила третю хвилю вакцинації від Covid-19

ВООЗ засудила третю хвилю вакцинації від Covid-19
У Києві немає достатньої кількості доз вакцин Pfizer. Фото: Reuters

Всесвітня організація охорони здоров'я не підтримала вакцинацію від Covid-19 третьою дозою.

У багатьох країнах досі не вакциновані навіть медики, а деякі країни вже замовляють мільйони "третіх доз", заявив генеральний директор ВООЗ Тедрос Адганом Ґебреєсус, пише Радіо Свобода.

Він закликав виробників вакцин Pfizer і Moderna передати ініціативі COVAX дози, які вони хочуть пропонувати вакцинованим країнам.

Прагнення вакцинувати населення третьою дозою "прирікає сотні мільйонів людей на повну відсутність захисту", оскільки вакцини для перших двох доз поки не отримали бідніші країни, вважає у свою чергу директор програм надзвичайних ситуацій ВООЗ Майк Раян.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Pfizer розробляє вакцину від "дельта"-штаму коронавірусу

Вважається, що третя доза посилить захист від штаму "дельта". Його виявили вже у 104 країнах.

У Києві немає достатньої кількості доз вакцин Pfizer, щоб зробити щеплення всім охочим у центрах масової вакцинації, що анонсували в МОЗ.

Препаратом і далі вакцинуватимуть тільки пріоритетні групи: літніх людей і колективи компаній. Вакцинуватимуть освітян, соціальних і медичних працівників, працівників органів центральної влади й органів місцевого самоврядування, яких не щепили раніше.

Зараз ви читаєте новину «ВООЗ засудила третю хвилю вакцинації від Covid-19». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі