понеділок, 12 липня 2021 16:15

Обіцянки МОЗ не відповідають дійсності - Київ не має вакцини Pfizer для всіх охочих

Обіцянки МОЗ не відповідають дійсності - Київ не має вакцини Pfizer для всіх охочих
У Києві не зможуть щепити вакциною Pfizer всіх охочих. Фото: pixabay.com

У Києві немає достатньої кількості доз вакцин Pfizer, щоб зробити щеплення всім охочим у центрах масової вакцинації, що анонсували в МОЗ.

Препаратом і далі вакцинуватимуть тільки пріоритетні групи: літніх людей і колективи компаній. Вакцинуватимуть освітян, соціальних і медичних працівників, працівників органів центральної влади й органів місцевого самоврядування, яких не щепили раніше.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Covid-19 здає позиції. Статистика вражає

"Міністерство охорони здоров'я намагається поширити вакцинацію на якомога більше українців, але достатньої кількості препаратів для цього немає", - повідомив координатор вакцинації в Києві Василь Животенюк.

Уряд не виділив необхідну кількість доз, коли розпочав щеплення препаратом Pfizer колективи компаній. Тому це довелося робити вакцинами, які призначені для другого щеплення людей із попередніх етапів, оскільки частину з них не використали.

"Зараз у Києві є 28 тисяч доз вакцини Pfizer для першої вакцинації та 97 тисяч доз для щеплення тих, хто вже отримав першу дозу", - додав Животенюк.

У МОЗ пропонують використати наявні залишки для вакцинації охочих, а для вакцинації другою дозою тих, хто вже отримав щеплення, пропонують використати партію, яка має прилетіти в Україну в липні. Чи точно відбудеться таке постачання, посадовець сумнівається.

Міністерство охорони здоров'я заявило, що вакцину Pfizer використовуватимуть у центрах масової вакцинації. Вона буде доступною для всіх охочих, але з пріоритетом для людей похилого віку й людей із супутніми захворюваннями. До кінця липня цю вакцину обіцяють зробити доступною для широкого загалу.

Зараз ви читаєте новину «Обіцянки МОЗ не відповідають дійсності - Київ не має вакцини Pfizer для всіх охочих». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі