четвер, 04 серпня 2016 11:40

ВООЗ назвала продукти, які викликають рак

ВООЗ назвала продукти, які викликають рак
Фото: board.com.ua

Всесвітня організація охорони здоров'я опублікувала список оброблених м'ясних продуктів, які можуть стати причиною розвитку ракових клітин в організмі. Вчені навіть порівняли їх з миш'яком і азбестом.

Перед продажем м'ясо коптять, солять і змішують з хімічними речовинами. Після цього, м`ясопродукт має таке ж згубний вплив на організм, як алкоголь і тютюн.

Грунтуючись на результатах міжнародних досліджень, наукові співробітники стверджують, що шинка, бекон, салямі, бургери, хот-доги і сосиски - викликають онкозахворювання.

Дивно, що "чорний список" поповнило і всіма улюблене свіже червоне м'ясо. Воно є повноцінним джерелом білка і необхідних вітамінів, заліза і цинку, але в той же час продукт містить багато канцерогенних речовин.

Читайте також: Вперше створено протираковий пластир

Британські вчені підсумували, якщо споживання такого м'яса скоротити до 20 г в день, то від раку можна врятувати життя 20 тисяч пацієнтів.

Зараз ви читаєте новину «ВООЗ назвала продукти, які викликають рак». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі