вівторок, 07 липня 2020 10:41

Відкине на десятиріччя назад: як пандемія зупиняє прогрес у боротьбі зі СНІДом

Відкине на десятиріччя назад: як пандемія зупиняє прогрес у боротьбі зі СНІДом
Вразливі групи населення з високим ризиком ВІЛ/СНІДу піддаються небезпеці під час пандемії. Фото facebook.com/moz.ukr

Через пандемію Covid-19 прогрес в боротьбі зі СНІДом може відсунутися на 10 років назад. Covid-19 може спричинити додаткові пів мільйона смертей від СНІДу та ВІЛ.

Про це заявили в Об'єднаній програмі Організації Об'єднаних Націй з ВІЛ/СНІДу - передає The Guardian. Цільові показники з лікування ВІЛ 2020 року не будуть досягнуті. Торік близько 690 тис. людей померли від цієї хвороби.

"Навіть досягнуті успіхи можуть бути втрачені, а прогрес може загальмуватися, якщо ми не зможемо діяти. Вразливі групи населення з високим ризиком ВІЛ/СНІДу піддаються небезпеці, оскільки закриття та розповсюдження медикаментів роблять їх ще більш вразливими, ніж зазвичай", — йдеться в доповіді ООН.

За 2019 рік в світі було 38 млн людей з ВІЛ, що на мільйон більше, ніж 2018-го. 25,4 млн людей отримали лікування 2019 року, проте ще 12,6 млн хворих все ще чекають на ліки.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Вийшов довідник про коронавірус: зібрали усе відоме про лікування

"Щодня протягом наступного десятиліття необхідні рішучі дії, щоб повернути світ у потрібне русло і покласти край епідемії СНІДу до 2030 року", — сказала Вінні Бьяніма, виконавчий директор програми Організації Об'єднаних Націй з ВІЛ/СНІДу.

У Всесвітній організації охорони здоров'я вже прокоментували цю інформацію. За словами глави ВООЗ Тедроса Адханома Гебрейесуса, висновки ООН є "дуже тривожними".

"Ми не можемо дозволити пандемії Covid-19 скасувати насилу завойовані результати глобальної відповіді на цю хворобу", — заявив він.

Фонд китайського мільярдера Джека Ма організував переклад та видання методичних рекомендацій щодо боротьби з коронавірусом на підставі досвіду клініки університету китайського міста Чжедзян.

Зараз ви читаєте новину «Відкине на десятиріччя назад: як пандемія зупиняє прогрес у боротьбі зі СНІДом». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі