четвер, 13 липня 2023 13:43

Верховна Рада зробила крок до легалізації медичного каннабісу

Верховна Рада зробила крок до легалізації медичного каннабісу
Фото: pixabay

Верховна Рада України схвалила легалізацію медичного каннабісу. Відповідний законопроект №7457 депутати підтримали у першому читанні.

Законопроект ухвалено за основу 268 голосами, повідомив народний депутат Ярослав Желєзняк в Telegram.

Закон легалізує обіг рослин роду конопель (канабіс) у медичних, промислових цілях, науковій та науково-технічній діяльності. Він створить умови для розширення доступу пацієнтів до лікування онкологічних захворювань та посттравматичних стресових розладів (ПТСР), отриманих у результаті війни.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: МОЗ підтримує легалізацію медичного канабісу

Передбачають обмежену легалізацію каннабісу, його смоли, екстрактів і настоянок, а також тетрагідроканнабінолу (ТГК) - першого та єдиного на сьогодні каннабіноїду, дозволеного для медичного застосування в деяких країнах.

В Україні це питання особливо актуальне для таких категорій:

діти з епілепсією

онкохворі

хворі, які потребують паліативної допомоги (при невиліковних хворобах)

ветерани війни з ПТСР

Чинне законодавство забороняє будь-яку діяльність щодо канабісу, його смоли, екстрактів та настоянок, а також ТГК. У контексті легалізації коноплі йдеться виключно про канабіс із допустимою концентрацією ТГК. Її ступінь ще належить встановити Кабінету міністрів.

В Україні потрібно нарешті легалізувати медичний канабіс. Про це заявив президент Володимир Зеленський у Верховній Раді.

"Ми маємо нарешті чесно легалізувати для усіх, хто цього потребує, ліки на основі канабісу.

Зараз ви читаєте новину «Верховна Рада зробила крок до легалізації медичного каннабісу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі