пʼятниця, 08 липня 2022 18:39

Вакцинація від коронавірусу: може з'явитися четверта доза

Вакцинація від коронавірусу: може з'явитися четверта доза
Україні запропонували колоти четверту дозу окремій групі людей. Фото: Pexels

Національна технічна група експертів з питань імунізації рекомендувала Міністерству охорони здоров'я проводити четверту бустерну вакцинацію проти коронавірусу.

Четверту дозу запропонували колоти представникам критичної інфраструктури, медикам і тим, хто має медичні показання до вакцинації. Про це "Суспільному" повідомив головний державний санітарний лікар Ігор Кузін.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Готуємося до нової хвилі" – в Україні зросла кількість захворювань на Covid-19

Вакцинувати можуть людей, які мають важкі супутні захворювання. Серед них бронхіальна астма, серцево-судинна недостатність або інші захворювання.

"У такому випадку буде рекомендуватися робити четверту дозу, тобто бустерну, і такі рекомендації вже були офіційно надіслані до МОЗу. Вони будуть найближчим часом розглядатися на штабі з вакцинокерованих інфекцій і відповідне рішення вже буде оприлюднено", – додав Кузін.

Після четвертої дози можна буде згенерувати новий сертифікат. Максимальний термін його дії буде дев'ять місяців.

Пандемія Covid-19 ще не закінчилася. Почалася сьома хвиля підваріанту штаму Омікрон BA.4/BA.5, повідомляє Наукова рада Франції. Попереджає, що варто чекати нових хвиль.

Сьома хвиля почалася у Франції наприкінці травня слідом за спалахами епідемій у Південній Африці та Португалії.

Зараз ви читаєте новину «Вакцинація від коронавірусу: може з'явитися четверта доза». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі