четвер, 11 лютого 2021 18:20

Вакцина не гарантуватиме повного захисту від Covid-19

Вакцина не гарантуватиме повного захисту від Covid-19
Вакцина захищатиме від важких форм перебігу Covid-19. Фото: unsplash.com

Достеменно невідомо, чи вакцина від коронавірусу захищатиме від інфікування. Проте вона захистить від важких форм перебігу хвороби.

Таку думку висловив український інфекціоніст Федір Лапій у прямому ефірі з медичним експертом ЮНІСЕФ.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Чи робитимуть щеплення від коронавірусу дітям

"Люди, які перехворіли на Covid-19 мають низький ризик повторно захворіти перші 3 місяці. Від 3 до 6 місяців шанси на інфікування трохи підвищуються. Вакциновані можуть не перейматися повторним зараженням одразу 6 місяців. Це попередні дані, оскільки дослідження ще тривають і термін може зрости. Але вакцина не гарантує повного захисту від Covid-19. Таких даних ніхто не має. Натомість точно відомо, що препарат рятуватиме від тяжких форм. Це теж добре. Якщо людина і підчепить вірус, то перенесе його легко, без госпіталізації. Відповідно буде менше летальних випадків", - пояснив Лапій.

Вакцину китайського виробництва Sinovac незаслужено розкритикували в Україні. Проте вона є не менш дієва, ніж американських та європейських виробників.

Зараз ви читаєте новину «Вакцина не гарантуватиме повного захисту від Covid-19». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі