вівторок, 23 лютого 2021 10:36

В Україні зареєстрували вакцину, якою не можна щепити

В Україні зареєстрували вакцину, якою не можна щепити
Назва вакцини Covishield є торговельною для препарату Oxford/AstraZeneca. Фото: pixabay

Вакцину проти коронавірусу Covishield зареєстрували в Україні.

22 лютого Міністерство охорони здоров'я вирішило застосовувати препарат у екстрених випадках, повідомила пресслужба відомства.

Назва вакцини Covishield є торговельною для препарату Oxford/AstraZeneca. Її виготовляють на індійському підприємстві Serum Institute.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Після відставки Степанова Pfizer Україна все одно не отримає

Водночас цей завод вакцин, на потужностях якого виробляється препарат за ліцензією Oxford-Astra Zeneca, не має української національної GMP-сертифікації. За словами голови Національної медичної палати України Сергія Кравченка, 1-1,5 року тому українські інспектори відвідали Інститут сироваток і вказали більш як на 6 зауважень — від критичних до незначних.

"Тільки тиждень тому Індійський інститут сироваток подав до Міністерства охорони здоров'я обґрунтовані відповіді, документально підтверджені, про усунення цих недоліків. ІІС не має української національної GMP-сертифікації. У такому випадку вакцина поки що не може бути зареєстрована на території України та використана", - сказав фахівець.

Індійська вакцина CoviShield проти коронавірусу прибуде в Україну вранці у вівторок, 23 лютого. Її доставлять в аеропорт "Бориспіль". 1-шу партію препарату перевезуть на логістичний склад, і того ж дня вакцина потрапить у деякі регіони.

Зараз ви читаєте новину «В Україні зареєстрували вакцину, якою не можна щепити». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі