четвер, 18 травня 2017 13:36

В Україні зафіксували спалах небезпечної інфекції

В Україні зафіксували спалах небезпечної інфекції
Лікарі прогнозують спалах кору в Одеській області Фото: bsmu.edu.ua

В Одеській області зафіксували спалах кору. В інфекційну лікарню доставили 101 хворого. Більшість хворих - діти до трьох років. Госпіталізують людей тільки у важкому стані, вагітних і пацієнтів із дитбудинків та гуртожитків.

"Якщо говорити тільки про госпіталізованих з кором, то в березні це були поодинокі випадки, а із середини квітня кількість хворих поступово збільшувалася. Сьогодні у лікарні перебувають 37 хворих", - сказала Світлана Лаврюкова, головний лікар лікарні.

Від цієї інфекції захистити може тільки щеплення. Найбільше вона загрожує дітям 4-9 років і дорослим 30-50 років.

"Цей процес циклічний. Останній спалах кору був 2012 року, з того часу накопичилося багато неімунізованих дітей і відбувається черговий підйом захворюваності", - попередила головний спеціаліст управління Госпродпотребслужби Ольга Балановська.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Комаровський радить, без чого в аптечці не можна їхати у відпустку з дітьми

Медики радять не вести хвору дитину в поліклініку, краще викликати лікаря або бригаду швидкої допомоги. Якщо батьки знають, що дитина контактувала з хворим, про це потрібно обов'язково попередити лікарів.

Євген Комаровський попереджував про спалах кору ще в лютому, коли її зафіксували в Румунії.

"Унікальність у тому, що сайт ВООЗ мовчить. 24 січня інформація про спалах гепатиту Е в республіці Чад - 693 випадки, 11 з летальним результатом. 26 січня - в Саудівській Аравії 9 випадків близькосхідного респіраторного синдрому, 2 закінчилися смертю. Про Румунії - нічого. Всього 2000 кілометрів від Женеви до Бухареста. В 2000 кілометрах від штаб-квартири ВООЗ 2300 хворих і 15 померлих. Тиша! Схоже на Східній Європі, з її особливо активними борцями з вакцинацією, поставили жирний хрест. Якщо діти не потрібні своїм урядам, чого ж метушитися", - написав педіатр.

Зараз ви читаєте новину «В Україні зафіксували спалах небезпечної інфекції». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі