понеділок, 13 січня 2020 15:24

В Україні зафіксували ще одну смерть від грипу

В Україні зафіксували ще одну смерть від грипу
Захворіла на грип жінка, будучи вагітною. Через тиждень у хворої діагностували розшарування плаценти, через що лікарям довелось провести кесарів розтин. ФОТО: gx.net.ua

Унаслідок ускладнень грипу в Україні померла 31-річна жінка. Цей випадок став третім за епідсезон.

Підхопила вірус жінка, будучи вагітною. Захворіла 24 грудня. 31 числа в неї діагностували розшарування плаценти й провели кесарів розтин, повідомили в Центрі громадського здоров'я України.

"Жінка померла 3 січня, за результатами лабораторних досліджень підтверджено грип типу А не субтипований. Хвора мала супутній стан: хронічне захворювання на гепатит С", — ідеться в повідомленні.

Дитину лікарям врятувати вдалось. 13 січня її перевели з реанімації у відділення для недоношених дітей.

Як наголошують у Центрі, вакцинуватися проти грипу вагітні повинні в першу чергу. Вакцина є безпечною на будь-якому терміні вагітності.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Україна на порозі епідемії грипу – 4 види вірусів

Симптоми грипу подібні до проявів ГРВІ. До основних належить головний біль, ломота в тілі, підвищення температури до 38 градусів і більше, кашель, біль у горлі, в окремих випадках — блювота й пронос. Дає про себе знати хвороба зазвичай раптово.

В Україні від ускладнень грипу померла 55-річна жінка. За медичною допомогою звернулась лише на 10-й день хвороби. Після звернення її госпіталізували у відділення реанімації та інтенсивної терапії. Експертиза показала, що у хворої був вірус грипу типу А (H1) pdm09.

Зараз ви читаєте новину «В Україні зафіксували ще одну смерть від грипу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі