четвер, 02 листопада 2023 15:23

В Україні циркулює 14 різновидів "Омікрону" - які симптоми

В Україні циркулює 14 різновидів "Омікрону" - які симптоми
Вакцинація є безкоштовною, нагадав Радуцький. Фото: pixabay.com

В Україні зараз циркулює близько 14 різновидів штаму коронавірусу "Омікрон".

Про це сказав голова комітету Верховної Ради з питань здоров'я нації, медичної допомоги та медичного страхування Михайло Радуцький, повідомив "Главком".

За його словами, виявлено 10 випадків "Еріс", варіанту штаму "Омікрон".

Симптоми "Еріс": біль у горлі, нежить, задишка, ломота у тілі, головний біль, лихоманка, сказав Радуцький.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Вакцинація дітей: МОЗ звернулося до батьків

"Вакцинація проти "ковіду" залишається безкоштовною, в тому числі, для українських військових. Зараз маємо 5,1 млн доз вакцини для проведення щеплень", - сказав Радуцький.

Також державний контроль якості пройшли дві вакцини проти грипу, повідомив голова Комітету.

"Це чотиривалентна інактивована корейська вакцина і французька. Вони вже мають бути доступні в аптеках. Безкоштовною передбачена вакцинація для медиків: очікується постачання в рамках проєкту PIVI 60 тис. доз вакцин проти грипу", - сказав Радуцький.

Сфера охорони здоров'я готова до епідсезону, зокрема, закуплені або поставлені від партнерів вакцини від "ковіду" та грипу, повідомив голова Комітету.

Основою для захисту проти тяжкого перебігу COVID-19 є курс із трьох щеплень. Отримання двох доз первинної вакцинації і бустерне щеплення, яке вводять через п'ять місяців після первинної вакцинації.

Додатковий бустер можна отримати після консультації із сімейним лікарем чи у пункті щеплення, нагадало Міністерство охорони здоров'я.

Зараз ви читаєте новину «В Україні циркулює 14 різновидів "Омікрону" - які симптоми». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі