середа, 14 серпня 2019 13:32

В Охматдиті відновили пересадку кісткового мозку

В Охматдиті відновили пересадку кісткового мозку
Охматдит — єдиний в Україні медзаклад, який проводить операції з пересадки кісткового мозку. ФОТО: dt.ua

У лікарні Охматдит відновили проведення операцій з трансплантації кісткового мозку.

Про це повідомила в.о. міністра охорони здоров'я України Уляна Супрун на своїй сторінці у Facebook.

"Охматдит — єдине місце в Україні, де роблять такі операції. Але рік тому через корупційний скандал вони опинилися під загрозою. Це сталося після того, як матері розповіли про побори за те, щоб просто покласти дитину на лікування. Тоді ж стало відомо про закуплені за кошти платників податків ліки, які приховувались від пацієнтів лікарями", — відзначила очільниця МОЗ.

Винних у корупції працівників Охматдиту звільнили. Натомість сформували нову команду.

"Нові лікарі-гематологи пройшли стажування за кордоном та вже застосовують нові протоколи. Навчання пройшли також медсестри та молодші медсестри. Від моменту перезапуску вже здійснено 12 трансплантацій, ще 8 заплановані на найближчий час", — розповіла Супрун.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Як працюватимуть школи при лікарнях

У червні 2018 лікарня Охматдит потрапила в скандал з використанням дорогих ліків для онкохворих дітей. Тоді в хабарництві й систематичному зловживанні службовими обов'язками було звинувачено завідувачку Центру дитячої онкогематології Світлану Донську й завідувача відділення Олега Рижака.

Зараз ви читаєте новину «В Охматдиті відновили пересадку кісткового мозку». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі