середа, 22 листопада 2017 14:26

У МОЗ пояснили, що буде з тими українцями, які не підпишуть договір із терапевтом

У МОЗ пояснили, що буде з тими українцями, які не підпишуть договір із терапевтом
Медична реформа: що буде з тими українцями, які не підпишуть договір із терапевтом Фото: ukrreporter.com.ua

Після прийняття медичної реформи українці мають підписати з сімейним лікарем - терапевтом або педіатром - Декларацію про вибір лікаря з надання первинної медичної допомоги. Якщо це не буде зроблено, люди будуть відвідувати спеціалізованих лікарів (вторинна, третинна медична допомога) за власний рахунок.

Про це повідомляє прес-служба Міністерства охорони здоров'я України.

"Якщо пацієнт звертається до лікарів-спеціалістів за власним бажанням, він самостійно оплачує вартість візиту", - йдеться в повідомленні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Рада підтримала президентську телемедицину на селі

З 2020 року Національна служба здоров'я почне платити за послуги лікарів вторинного і третинного ланки, які увійдуть в програму медичних гарантій. Ці послуги будуть надаватися безкоштовно, якщо пацієнт звернувся за направленням сімейного лікаря, терапевта чи педіатра. Візити без направлення держава буде оплачувати тільки у випадку звернення громадян до лікаря-гінеколога і психіатра.

Верховна Рада не підтримала постанову про скасування медичної реформи. Документ підтримали 45 народних депутатів.

У пояснювальній записці автори постанови наголошують, що закон передбачає лише часткову компенсацію оплати ліків. При цьому Конституція гарантує повне забезпечення.

Зараз ви читаєте новину «У МОЗ пояснили, що буде з тими українцями, які не підпишуть договір із терапевтом». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі