вівторок, 14 листопада 2017 19:48

Рада підтримала президентську телемедицину на селі

Рада підтримала президентську телемедицину на селі
Фото: siver.com.ua

Народні депутати підтримали законопроект президента Петра Порошенка про сільську медицину.

"За" проголосували 280 парламентарів.

Закон "Про підвищення доступності та якості медичного обслуговування у сільській місцевості" передбачає заходи "розроблення, затвердження, фінансування, виконання державних цільових програм, спрямованих на поліпшення, збереження та відновлення здоров'я населення, надання субвенцій з державного бюджету України місцевим бюджетам для розвитку охорони здоров'я у сільській місцевості, а також належного контролю за цільовим та ефективним витрачанням коштів, спрямованих на виконання зазначених заходів".

Окремо в документі прописана програма підтримки на селі телемедицини, яка передбачає консультації інтернетом.

Порошенко подякував парламенту за ухвалене рішення і наголосив, що реалізація закону має розпочатися негайно.

"Це початок важливих змін у житті мільйонів мешканців сіл та містечок. Їхнє право на охорону здоров'я буде гарантоване розвитком необхідної інфраструктури, підготовкою медичних кадрів, сучасними теклекомунікаціними технологіями", - написав президент.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Основні ризики медреформи

19 жовтня Верховна Рада ухвалила законопроект про медичну реформу. За закон про державні фінансові гарантії надання медичних послуг та лікарських засобів проголосували 240 із 343 присутніх народних депутатів. У рамках реформи держава гарантує оплату послуг і лікарняних засобів, пов'язаних із наданням екстреної, первинної, вторинної, третинної і паліативної медичної допомоги. Оплачує медичну реабілітацію дітям до 16 років, забезпечує фінансовий супровід вагітності та пологів. Закон вступить у силу з 1 січня 2018 року.

Зараз ви читаєте новину «Рада підтримала президентську телемедицину на селі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі