пʼятниця, 08 січня 2021 11:46

У китайському Ухані може спалахнути нова епідемія коронавірусу

У китайському Ухані може спалахнути нова епідемія коронавірусу
Учені повідомили, що поширення коронавірусу могло відбуватися і після зняття карантину на території Ухані. Фото: pixabay.com

Нова епідемія може спалахнути в китайському місті Ухань, в якому зафіксували перший випадок Covid-19 у грудні 2019-го.

Учені з Китаю з'ясували, що коронавірус поширювався на території Ухані і після того, як заявили про завершення епідемії в травні 2020 року. Про це повідомляє журнал PLoS Neglected Tropical Diseases.

"Наші спостереження показують, що в Ухані проживала велика кількість безсимптомних носіїв SARS-CoV-2 уже після того, як всі носії явної форми інфекції видужали. Їхнє існування говорить про те, що менш агресивні штами коронавірусу, що викликали ці випадки зараження, можуть повторно проявити себе і викликати новий спалах Covid-19 на території Китаю", - зазначено в статті.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Китай засекретив дослідження про походження коронавірусу - ЗМІ

Учені повідомили, що поширення коронавірусу могло відбуватися і після зняття карантину на території Ухані.

2 грудня 2019 року в місті Ухань, яке знаходиться в центральному Китаї, зафіксували перший випадок пневмонії невідомого походження. Згодом було встановлено, її спричинив бетакоронавірус 2019-nCoV.

Зараз ви читаєте новину «У китайському Ухані може спалахнути нова епідемія коронавірусу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі