четвер, 01 квітня 2021 08:00

В ЄС офіційно підтвердили, що тромби від вакцини AstraZeneca не виникають

В ЄС офіційно підтвердили, що тромби від вакцини AstraZeneca не виникають
Користь від вакцини перевищує ризики. Фото: Reuters

Європейський регулятор лікарських засобів підтвердив, що немає конкретного фактору ризику появи тромбів, пов'язаного з Covid-вакциною AstraZeneca.

Регулятор заявив, що жодна вікова або інша конкретна група не виявилася особливо схильною до згортання крові після введення вакцини, пише Reuters.

"Причинно-наслідковий зв'язок із вакциною не доведений, але можливий, і подальший аналіз триває", — йдеться у заяві.

Хоча користь від вакцини перевищує ризики, люди повинні знати про "віддалену" рідкісну можливість утворення тромбів, а тому зобов'язані негайно звернутися до лікаря у разі появи таких симптомів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: AstraZeneca змінила назву Covid-вакцини

У березні низка країн ЄС призупинили використання вакцини AstraZeneca через повідомлення про можливі побічні наслідки у вигляді виникнення тромбів. Після проведення додаткових досліджень європейський регулятор схвалив подальше використання вакцини.

24 березня департамент охорони здоров'я Канади додав до інструкції Covid-вакцини AstraZeneca інформацію про можливість утворення тромбів після щеплення.

Індія відновить повні поставки вакцини проти Covid-19 AstraZeneca уже в травні.

Зараз ви читаєте новину «В ЄС офіційно підтвердили, що тромби від вакцини AstraZeneca не виникають». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі