четвер, 25 березня 2021 10:26

До інструкції вакцини AstraZeneca додали інформацію про утворення тромбів

До інструкції вакцини AstraZeneca додали інформацію про утворення тромбів
Канада додала інформацію про утворення тромбів до інструкції вакцини AstraZeneca. Фото: Reuters

24 березня департамент охорони здоров'я Канади додав до інструкції Covid-вакцини AstraZeneca інформацію про можливість утворення тромбів після щеплення.

Про це повідомила пресслужба відомства.

"Сьогодні Health Canada оновила інструкцію вакцин AstraZeneca та Covishield від Covid-19, щоб надати інформацію про дуже рідкісні повідомлення про згустки крові, пов'язані з низьким рівнем тромбоцитів у крові, тобто тромбоцитопенію після імунізації вакциною AstraZeneca", - йдеться в повідомленні.

Канада тісно співпрацювала з європейськими регуляторними органами над аналізом фактів про ефективність та безпечність вакцини компанії AstraZeneca.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Кабмін домовився про постачання Covid-вакцин із шістьма виробниками

"Health Canada запевняє канадців у тому, що вакцина AstraZeneca продовжує залишатися безпечною та ефективною, захищаючи їх від Covid-19, і закликає людей робити імунізацію будь-якою із вакцин проти Covid-19, дозволених у Канаді", - заявили у департаменті.

У Канаді повідомили, що досі не отримували повідомлень про рідкісні випадки тромбозу на території країни.

"Незначні та тимчасові несприятливі явища, такі як головний біль, лихоманка, втома або біль у місці ін'єкції, є загальними після всіх щеплень. Люди повинні звертатися за медичною допомогою, якщо у них з'являються нові симптоми або погіршується стан здоров'я. Канадцям також рекомендується повідомляти про будь-які побічні явища після імунізації своїм лікарям", - додали в департаменті.

Компанія AstraZeneca проведе нове дослідження на ефективність і безпеку вакцин, щоб надати комісії з моніторингу безпеки даних США найсучасніші результати без застарілої інформації.

Зараз ви читаєте новину «До інструкції вакцини AstraZeneca додали інформацію про утворення тромбів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі