неділя, 01 листопада 2020 00:56

Учені виявили новий вид мутованого коронавірусу

Учені виявили новий вид мутованого коронавірусу
Зараз дослідники з'ясовують наявність у 20A.EU1 певної мутації в спайковому білку, яку вірус використовує для проникнення в клітини. Фото: Reuters

Вчені зі Швейцарії та Іспанії виявили в Європі новий вид мутованого коронавірусу, якому дали назву 20A.EU1.

Починаючи з літа, новий вид швидко поширюється по європейських країнах і вже зафіксований в більшій частині Західної Європи. Саме він викликав істотну частку нових випадків зараження коронавірусом, йдеться на сайті Базельського університету.

Вчені вважають, що друга хвиля пандемії в Європі може бути пов'язана з мутацією COVID - 19 серед сільськогосподарських робітників в Іспанії, яка почалася в червні. За даними фахівців, основним способом поширення коронавірусу стали поїздки заражених людей, які поверталися з відпусток з Іспанії.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Як вік впливає на шанси захворіти на коронавірус: відповідь учених

20A. EU1 не схожий ні на одну вже відому версію Sars-Cov-2. Дослідники відзначають, що раніше виявили мутацію вірусу, через яку з'явився штам D614G.

На думку вчених, він зробив вірус більш заразним. Зразки COVID-19 з усієї Європи, отримані за останній час, засновані на цьому варіанті коронавірусу. Зараз дослідники з'ясовують наявність у 20A.EU1 певної мутації в спайковому білку, яку вірус використовує для проникнення в клітини.

Учені виявили новий моторошний симптом коронавірусу. У хворих коронавірусом часто починається почервоніння пальців ніг або відбувається їх набряк. Запалення нагадує обмороження й триває впродовж кількох місяців.

Зараз ви читаєте новину «Учені виявили новий вид мутованого коронавірусу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі