понеділок, 13 липня 2020 18:19

У тілах померлих від коронавірусу знайшли спільні риси

У тілах померлих від коронавірусу знайшли спільні риси
У майже всіх тілах знайшли тромби. Фото: Reuters

У тілі майже кожного померлого з Covid-19 виявили тромби.

Медики на початку пандемії помітили наявність тромбів у великих судинах, повідомила CNN завідувачка кафедри патології в медичному центрі Лангоне при Нью-Йоркському університеті Емі Рапкевіч.

"Те, що ми побачили, було продовженням цього. Згустки були не тільки у великих, а й дрібніших судинах. І це було дійсно серйозно. Хоча ми очікували побачити їх у легенях, виявили їх фактично в кожному органі, який досліджували під час розтину", - сказала Рапкевіч.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Науковці спростували теорію про тривалий імунітет до коронавірусу

Під час розтинів вчені знайшли мегакаріоцити. Це велетенські клітини кісткового мозку, що дають початок тромбоцитам. Їх знаходили в серці, нирках, печінці та інших органах. Найбільше цих клітин було в серцях.

Якщо смертність від коронавірусу збережеться на нинішньому рівні, то до кінця року вона може перевищити смертність від ВІЛ та малярії. Про це заявив заступник міністра охорони здоров'я і головний санлікар України Віктор Ляшко на сторінці в Facebook.

Зараз ви читаєте новину «У тілах померлих від коронавірусу знайшли спільні риси». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі