пʼятниця, 17 квітня 2020 13:34

У лаврі відмовляються перевірятися на коронавірус

У лаврі відмовляються перевірятися на коронавірус
У Почаївській лаврі підозрюють спалах коронавірусу. Фото: Facebook/Свято-Успенська Почаївська лавра

МОЗ України підозрює, що в Почаївській лаврі масово хворіють на коронавірус.

Про це повідомляє "Прямий" з посиланням на слова головної санітарної лікарки Тернопільщини Оксани Чайчук на засіданні оперативного штабу області.

Проте підтвердити цю інформацію не можуть, оскільки настоятель відмовляється від співпраці.

"У нас вчора виникла ситуація по Шумському району, яка тісно пов'язана з Почаївською лаврою, оскільки священник, який бере участь в хорі в Почаївській лаврі, є священнослужителем на території Збаразького району, а дружина його працює бухгалтером у Шумської лікарні. Відповідно, контакти пішли як по співробітниках бухгалтерії, так і головний лікар у нас позитивний, і багато лікарів", – розповіла Чайчук. Станом на 15 квітня був 21 позитивний результат, всього по Шумську - 26 позитивних.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Священник із коронавірусом не вірить у діагноз і планує проводити службу

За результатами епідрозслідування, саме з цим священником і хором у Почаївській лаврі пов'язаний спалах у Дубенському районі Рівненської області.

"Там теж багато позитивних. Цей спалах пов'язаний в одне вогнище - Кременецький район, місто Почаїв і Дубенський район", - наголосила головна санітарна лікарка.

За її словами, ситуація в Почаївській лаврі на особистому контролі у прем'єр-міністра.

У Києво-Печерській лаврі, яку закрили на карантин, спостерігають ще випадки зараження Covid-19. Біля лаври помітили багато "швидких".

Зараз ви читаєте новину «У лаврі відмовляються перевірятися на коронавірус». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі