четвер, 04 січня 2024 00:30

Три пози сну, які утворюють зморшки на обличчі

Три пози сну, які утворюють зморшки на обличчі
Назвали пози сну, які провокують появу зморшок на обличчі Фото: pinterest

Для шкіри завжди важливо висипатися щоночі. Але поза, в якій ви спите, може впливати на старіння шкіри та колір обличчя.

Є три основні позиції під час сну, які допоможуть зберегти шкіру обличчя якнайдовше молодою. Про них розповів realsimple косметолог та лицевий пластичний хірург з Нью-Йорка Костянтин Васюкевич.

Яка поза відповідає за передчасне утворення зморшок під час сну

Спати на боці

Незважаючи на те, що це найкраще положення для проблем із пазухами носа, сон на боці може призвести до появи зморшок у зоні декольте та тій стороні обличчя, на якій ви лежите. "Величезним фактором старіння під час сну є сила зсуву, створена рухом шкіра до подушки. Можливо, ви не думаєте, що це настільки суттєво, щоб реально змінити стан вашої шкіри за одну ніч, але помножте це на роки сну, і ви зможете уявити, як це може прискорити старіння вашого обличчя. Якщо ви помітили, що вночі пересуваєтеся на бік, спробуйте одягнути наволочку з атласу або шовку, щоб запобігти натиранню шкіри та мінімізувати ці негативні наслідки.

Спати на животі

Сон на животі є найгіршим положенням для сну. Коли ви спите на спині, ваша шкіра протягом кількох годин притискається до подушки, що може спричинити циклічні набряки та посилити зморшки навколо очей і губ. Згодом це прискорює утворення постійних тонких зморшок, особливо на лобі, а також складок і загальних мімічних зморшок.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Чому треба спати у шкарпетках: який ефект дасть ця звичка

Тиск обличчя на подушку також створює більшу набряклість навколо очей, оскільки ваша голова та ваше серце лежать на одному рівні, а це означає, що більше крові тече до вашого обличчя.

Не кажучи вже про той факт, що наволочки переносять купу бактерій і мікробів, які впливають на появу прищів. Уникайте цієї позиції будь-якою ціною.

Спати на спині

Положення лежачи на спині є найкращим положенням для продовження молодості шкіри. Це не тільки запобігає появі зморшок через відсутність тертя, яке викликає зморшки, але й не дає шкірі відчувати тиск вашого обличчя, яке "складається" в подушку.

Якщо вам потрібна найкраща поза для здорової шкіри, підіпріть голову додатковою подушкою, щоб рідина не накопичувалася під час сну, що запобігає опухлим очам вранці.

"Я рекомендую спати на спині з трохи піднятою головою. Від 20 до 30 градусів", - зазначає доктор Васюкевич. Якщо вам пощастило спати природно на спині, спробуйте придбати подушку для тіла, щоб запобігти перекочуванню на обличчя та живіт.

Люди, які встають рано у будні і відсипають у вихідні, мають більший ризик ожиріння та інсульту.

У їх кишківнику міститься менше корисних бактерій і більше шкідливих, які збільшують цей ризик.

Зараз ви читаєте новину «Три пози сну, які утворюють зморшки на обличчі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі