понеділок, 04 травня 2020 10:55

Трамп прогнозує швидке винайдення вакцини від коронавірусу

Трамп прогнозує швидке винайдення вакцини від коронавірусу
Вакцину від Covid-19 та шляхи лікування хвороби намагаються розробити сотні компаній та дослідницьких інститутів у всьому світі. Фото:pixabay

Вакцина від коронавірусної хвороби буде готова до кінця року.

Швидше за все вакцина буде раніше, ніж пізніше, про це заявив президент США Дональд Трамп.

Втім, працівники сфери охорони здоров'я попереджають, що лише розробка безпечної вакцини може зайняти щонайменше рік.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На вакцину проти Covid-19 можуть піти роки

"Ми дуже впевнені, що будемо мати вакцину до кінця року… Зараз лікарі скажуть: "Ви не повинні так казати". Я скажу, що думаю… Я думаю, що ми матимемо вакцину скоріше раніше, ніж пізніше", - сказав президент під час прямого ефіру з меморіалу Лінкольна у Вашингтоні.

Вакцину від Covid-19 та шляхи лікування хвороби намагаються розробити сотні компаній та дослідницьких інститутів у всьому світі. На думку експертів, вакцина буде необхідною до моменту, коли життя повернеться у докоронавірусні часи без соціальної дистанції та інших обмежень.

4 травня Європейський союз співорганізовуватиме онлайн-конференцію зі збору коштів на дослідження, пов'язаних із лікуванням коронавірусу та виробництвом вакцини. Лідери ЄС заявили, що зібрані гроші стануть поштовхом до "безпрецедентної глобальної співпраці між науковцями та регуляторами, індустрією та урядом, міжнародними організаціями, фондами й професіоналами зі сфери охорони здоров'я". Марафон зі збору грошей триватиме місяць.

У випадку розробки вакцини, ще більше грошей потрібно буде для її масового виробництва та доставки доступних ліків по всьому світі.

Станом на ранок 4 травня у світі Covid-19 вразив 3 507 053 людей. Недуга забрала 247 475 життів, тоді як побороти хворобу вдалося вже 1 125 236 пацієнтам. Про це свідчать дані сайту Університету Джона Гопкінса.

Зараз ви читаєте новину «Трамп прогнозує швидке винайдення вакцини від коронавірусу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі