пʼятниця, 19 жовтня 2018 05:28

Танці, які замінять фітнес-тренування
5

Танці є не лише прекрасним видом спорту, а й початком на шляху до створення ідеальної фігури. До того ж, це корисно та водночас цікаво, пише СЕГОДНЯ.ua.

Далі топ-5 танців, які можуть замінити фітнес-тренування.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Хворобу придумала: у мережі відреагували на вихід Марченко із танцювального проекту

Клубні танці

Автор: kafedam.pp.ua
  Клубні танці зроблять фігуру більш підтягнутою
Клубні танці зроблять фігуру більш підтягнутою

Хіп-хоп, брейк, диско, RnB. Стилі хоч і різні, проте усі мають шалений ритм і динаміку. Так, непрості у виконанні, але гарний настрій точно буде забезпечений. У свою чергу вчені довели, що така активність, на відміну від інших фітнес-тренувань, піднімає рівень гормонів щастя - ендорфінів. До того ж, такі танці ще стануть відмінними кардіотренуваннями. Тим самим допоможуть зробити фігуру стрункою та підтягнутою. Під час занять працюють практично всі групи м'язів. Основне ж навантаження припадає на спину, живіт, руки та ноги. Додатковим бонусом є втрата калорій - від 500 до 900 ккал за 1 годину занять. Залежить щоправда від конкретного стилю.

Латина

Автор: manufacture.in.ua
  Латина покращить поставу і зробить більш граціознішою
Латина покращить поставу і зробить більш граціознішою

Різновидів латиноамериканських танців багато. Тому кожен може вибрати стиль на власний смак. Наприклад, ча-ча-ча, ламбаду, самбу, сальсу, румбу. Заняття таким видами покращать поставу, зроблять ходу більш граціозною. При цьому зміцнять м'язи черевного преса, ніг, стегон і сідниць. Коли ж танцювати два рази на тиждень, то вже через місяць талія стане стрункішою і зникнуть "вушка" на стегнах. За годину тренування можна втратити 800-900 ккал.

Танець на пілоні

Автор: owoman.com.ua
  Танець на пілоні допоможе стати гнучкішою
Танець на пілоні допоможе стати гнучкішою

Цей танець підійде для тих, хто не задоволений верхньою частиною своєї фігури. Танець на пілоні (pole dance) нагадує стрип-пластику, що була популярною ще декілька років тому. Водночас такі заняття засновані на аеробних вправах, які вимагають витривалості, терпіння та сили волі. Під час танцю на жердині доводиться утримувати на руках власну вагу. При цьому виконувати акробатичні трюки. Такий вид фітнесу гарно розвиває м'язи верхньої частини тіла (при утриманні власної ваги в різних положеннях). Також це стосується спини (в стійках на руках) і преса (різні утримання і перевороти). Таким чином, усе тіло в тонусі. Руки стають сильнішими та рельєфними. Груди підтягуються. Крім того, Pole dance відмінно розвиває гнучкість і покращує поставу, яка безумовно позначиться на ході. За годину танцю на пілоні спалюється майже 700 калорій.

Танець живота

Автор: List.in.ua
  Танець живота мистецтво спокушання та тренування м'язів
Танець живота мистецтво спокушання та тренування м'язів

Танець живота прийшов до нас зі Сходу. Це не лише мистецтво спокушання, а й відмінне тренування м'язів черевного преса, спини та сідниць. Цей стиль робить талію більш тонкою. А здоров'я міцнішим. Адже усуває болі в попереку, покращує кровообіг в органах малого тазу, запобігає гінекологічним проблемам. Заняття східними танцями додають пластичності, чуттєвості та сексуальності. Також позбавляють від багатьох комплексів. Зокрема, форми живота. Бо плоский живіт у даному випадку є скоріше недоліком, аніж перевагою. Як результат - майже 450 ккал за годину.

Зумба

Автор: billionnews.ru
  Зумба - це весела та запальна альтернатива аеробіки
Зумба - це весела та запальна альтернатива аеробіки

Зумба - це весела та запальна альтернатива аеробіки. Таку методику придумав колумбійський інструктор Альберто Перес (Alberto Perez). Це - аеробне навантаження різної інтенсивності, де ритмічні рухи виконуються під музику в стилі "латино". Подібні тренування допомагають не лише активно спалювати калорії, а й тренують всі групи м'язів. При цьому дарують чудовий настрій і заряд енергії. За годину занять зумбою спалюється від 500 до 600 калорій.

Попри те, що танці корисні для здоров'я, перш ніж приступати, слід проконсультуватися з лікарем. Активні танцювальні навантаження, на жаль, підходять не для всіх. І можуть навіть призвести до серйозних проблем - від варикозів до зсувів хребців.

Черкащанка Людмила Шевченко у 57 років почала займатися пол денсом. За 3 роки жінка навчилася виконувати складні трюки на пілоні під стелею.

Зараз ви читаєте новину «Танці, які замінять фітнес-тренування». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі