середа, 03 березня 2021 22:42

Створили калькулятор, за яким можна дізнатися свій номер в черзі на вакцинацію

Створили калькулятор, за яким можна дізнатися свій номер в черзі на вакцинацію

Український інженер Валентин Туков і польський математик Мачек Ковальський створили калькулятор, за яким кожен, ввівши особисті дані, може дізнатися свій номер в черзі на вакцинацію. Про те, як діє ця програма Валентин Туков розповів Gazeta.ua.

"На цей час в Україні щеплено від COVID-19 понад 3000 людей. Мені було цікаво, наскільки далеко я в цій черзі до довгоочікуваної вакцини. Це надихнуло мене на створення інструменту, що допомагає відповісти на це питання.

Я об'єднався з аспірантом - математиком Мачком Ковальським з проєкту Omni Calculator, і ми разом створили калькулятор черги на вакцинацію для України. Інструмент базується на національних пріоритетних рекомендаціях, опублікованих українським урядом. Він враховує ваш вік, рід занять, попередні хвороби та інші фактори та підраховує, скільки людей стоїть у черзі перед вами.

Оскільки в Україні проживає 44 390 000 осіб, не всі можуть одразу зробити вакцинацію. Це породжує ціле коло нових питань: "Хто буде першим у черзі, щоб отримати вакцину?" і "Коли мені, найімовірніше, це запропонують?" - каже науковець.

"Ми створили цей калькулятор, щоб надати відповіді на обидва ці найважливіші питання. Калькулятор черги вакцин для України порахує для Вас, яка кількість людей випередили Вас у черзі, щоб отримати вакцину проти COVID в Україні. Він також передбачає, як довго Вам доведеться чекати, щоб отримати вакцину. Використовуючи наш інструмент, Ви зможете краще розуміти, коли можна очікувати на вакцинацію.

Ми також вказуємо, скільки часу може пройти, перш ніж Ви отримаєте вакцину та будете повністю захищені, виходячи із рівня вакцинації. За замовчуванням ми вказуємо ці показники на рівні вакцинації 300 000 вакцинацій на тиждень і коефіцієнт охоплення, за замовчуванням 50% (не всі, хто має отримати вакцину, зроблять вакцинацію).

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Українці стають у чергу за вакциною - скільки людей записалися на щеплення

Завдяки калькулятору я виявив, що я буду принаймні після 8 165 599 людей в Україні та отримаю вакцинацію не раніше 17.03.2022, відповідно до норми щеплень, запланованої нашим урядом", - поділився Валентин Туков.

Український уряд оприлюднив пріоритетний список груп, які отримають вакцину проти COVID на першому етапі.

1. Медичні працівники, включно з особами, які беруть безпосередню участь у протидії пандемії COVID-19,

2. Військовослужбовці, які беруть участь в Операції об'єднаних сил ,

3. Працівники соціальної сфери,

4. Люди, які мешкають у закладах із надання тривалого догляду та підтримки, працівники таких закладів,

5. Літні люди понад 60 років, включно з особами із супутніми захворюваннями,

6. Працівники важливих структур державної безпеки, включно з Державною службою України з надзвичайних ситуацій, Національною поліцією України, Національною гвардією України, Службою безпеки України, військовослужбовцями Збройних сил України, Міністерством внутрішніх справ України,

7. Учителі та інші працівники сфери освіти,

8. Дорослі від 18 до 59 років із супутніми захворюваннями та високим ризиком виникнення ускладнень або настання смерті внаслідок COVID-19.

9. Люди, які перебувають у місцях обмеження волі та/або слідчих ізоляторах, а також працівники цих установ,

10. Інші категорії населення та професійні групи, які входять до категорії ризику зараження коронавірусом COVID-19, котрі не були включені до вищезазначених груп.

Зараз ви читаєте новину «Створили калькулятор, за яким можна дізнатися свій номер в черзі на вакцинацію». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі