пʼятниця, 21 липня 2017 05:28

Штучні підсолоджувачі викликають ожиріння

Штучні підсолоджувачі викликають ожиріння
Аспартам, сукралоза і стевія викликають ожиріння і діабет. Фото twitter.com

Штучні підсолоджувачі можуть призвести до збільшення ваги і підвищують ризик ожиріння, діабету, високого кров'яного тиску й серцевих захворювань.

Про це повідомляє Canadian Medical Association Journal.

Споживання штучних підсолоджувачів, таких як аспартам, сукралоза й стевія, стає все більш поширеним. Однак деякі дані свідчать, що штучні або нехарчові підсолоджувачі можуть чинити негативний вплив на метаболізм, кишкові бактерії й апетит.

"Не зважаючи на те, що мільйони людей регулярно споживають штучні підсолоджувачі, відносно невелика кількість пацієнтів була включена в клінічні випробування цих продуктів. Ми виявили, що дані клінічних випробувань явно не підтверджують передбачувані переваги штучних підсолоджувачів для контролю ваги", - сказав доктор Раян Зарічанскі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 5 продуктів, які збережуть зуби здоровими.

Щоб краще зрозуміти, чи пов'язане вживання штучних підсолоджувачів із негативними наслідками для ваги і серця в майбутньому, дослідники з Університету провінції Манітоба провели систематичний огляд 37 досліджень, які вивчали понад 400 000 осіб протягом 10 років.

"З огляду на все ширше використання штучних підсолоджувачів і нинішню епідемію ожиріння і пов'язаних з нею захворювань, необхідні додаткові дослідження для визначення довгострокових ризиків і переваг цих продуктів", - сказала доктор Меган Азад.

Випробування не підтвердили ефекту штучних підсолоджувачів для втрати ваги, а більш тривалі спостереження показали зв'язок між споживанням підсолоджувачів і більш високим ризиком збільшення ваги і ожиріння, високого кров'яного тиску, діабету, серцевих захворювань і інших проблем зі здоров'ям.

Зараз ви читаєте новину «Штучні підсолоджувачі викликають ожиріння». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі