пʼятниця, 31 січня 2020 21:38

Стало відомо, чи прийде в Україну коронавірус

Стало відомо, чи прийде в Україну коронавірус
Коронавірус в Україні: чи достатньо ми захищені Фото: racurs.ua

Коронавірус в Україну прийде. Коли — питання часу. Держава не заборонила в'їзд китайським громадянам. Можливо, саме зараз в аеропорту з трапу сходить хвора людина. Якщо так, усі присутні можуть бути інфіковані.

Про це розповідає Юрій Жигарєв, столичний інфекціоніст, кандидат медичних наук.

"Заходів безпеки в аеропорту недостаньо. Але краще такі, ніж ніяких. Фахівці використовують тепловізори, що вимірюють температуру приїжджих. Це допомагає висмикнути людину з натовпу і провести детальніший огляд. Ним почали користуватися 26 січня. А де були до цього? Заходи безпеки в аеропортах повинні проводити не ситуативно, а постійно — щоб убезпечити людей від невідомих вірусів.

При Міністерстві охорони здоров'я запрацював штаб, експерти розробляють комплекс дій. Не вистачає профільних фахівців, які за добу могли б розробити правила реагування у випадку зараження.

На засіданні з Володимиром Зеленським заступник міністра охорони здоров'я Віктор Ляшко сказав, що українські інфекціоністи обізнані з технологіями лікування вірусу й готові ними скористатися. А чим будемо виявляти хворобу — невідомо. Ніхто у країні не знає, як лікувати таких хворих.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Розповсюдження коронавірусу можна зупинити

Українці, які купили путівки на китайський Новий рік, зараз у скрутному становищі. Відмовляються їхати, але гроші їм не повертають.

У китайський Ухань з'їжджається медичний персонал з усієї країни, для боротьби з коронавірусом.

Щоб медичні шапочки тісно прилягали до голови, їм спочатку підстригають коротко волосся. А потім його голять ззаду голови і на скронях.

Зараз ви читаєте новину «Стало відомо, чи прийде в Україну коронавірус». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі