середа, 05 грудня 2018 09:49

Смертельно небезпечний: виявили побічний ефект популярного знеболюючого

Смертельно небезпечний: виявили побічний ефект популярного знеболюючого
Диклофенак збільшує ймовірність виникнення смертельних захворювань. Фото: obozrevatel

Дослідники з Данії встановили, що застосуванням препарату "Диклофенак" збільшує ймовірність виникнення смертельних захворювань на 50%.

Для цього проаналізували медичні дані про здоров'я 6,3 млн осіб віком від 46 до 49 років, повідомляє British Medical Journal.

Люди, які приймали "Диклофенак", мали істотно вищу ймовірність розвитку аритмії, ішемічного інсульту, серцевої недостатності та інфаркту. Вчені порівнювали стан цих пацієнтів із показниками роботи організму людей, які вживали інші знеболюючі (ібупрофен або парацетамол). Перші страждали від серцевих захворювань набагато частіше. Ознаки небезпечних ускладнень проявляються вже у місячний період використання "Диклофенаку".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Школярка отруїлася невідомою речовиною

Препарат зазвичай призначають при гострому ревматизмі, ревматоїдному артриті, анкілозуючому спондилоартриті; аднекситі та запальних захворюваннях, які супроводжуються больовим синдромом.

Американські вчені прийшли до висновку, що один і той самий лікарський препарат по-різному впливає на здоров'я чоловіків і жінок. Медики запропонували розподілити усі медикаменти на 2 категорії.

Зараз ви читаєте новину «Смертельно небезпечний: виявили побічний ефект популярного знеболюючого». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі