середа, 07 жовтня 2020 10:34

Скільки коштує лікування одного хворого на коронавірус українця

Скільки коштує лікування одного хворого на коронавірус українця
За словами міністра, в тариф, який перераховують лікарням, включено кілька позицій. Фото: Pixabay

Вартість лікування одного пацієнта з важким перебігом коронавірусу коштує від 45 тис. грн.

Ці гроші Міністерство охорони здоров'я перераховує в медичні заклади, де лікують хворих, розповів керівник МОЗ Максим Степанов.

"Якщо ми говоримо про процес лікування на одного хворого, який має важкий перебіг хвороби, то ця сума – від 45 тисяч гривень. Лікарські засоби враховані в тарифі – це те, що ми переводимо безпосередньо лікарям", – розповів Максим Степанов.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Що робити при симптомах Covіd-19 - алгоритм МОЗ

За словами міністра, в тариф, який перераховують лікарням, включено кілька позицій.

"У тариф, який ми перераховуємо всім без винятку лікарням, які працюють із Covid-19, враховано: 300% заробітної плати медичним працівникам, які безпосередньо зайняті в лікуванні Covid-19. Безпосередньо лікарські засоби і медичні вироби, які необхідні для лікування хворого на Covid-19", – додав глава відомства.

За останню добу в Україні виявили 4753 нових хворих на коронавірус.

Загалом, станом на ранок 7 жовтня, маємо 239 337 лабораторно підтверджених випадків Covid-19. Із них 4597 - летальні. 77 пацієнтів померли за останню добу. Подолали хворобу 105 970 пацієнтів, із них за останню добу - 2569.

Зараз ви читаєте новину «Скільки коштує лікування одного хворого на коронавірус українця». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі