четвер, 11 квітня 2024 10:59

Шість продуктів, з якими не можна їсти банани

Шість продуктів, з якими не можна їсти банани
Банани не можна їсти з шістьма видами продуктів Фото: pinterest

Банани вважаються одними з найулюбленіших фруктів. Вони багаті корисними для здоров'я білками та іншими життєво важливими поживними речовинами.

Але якщо поєднувати банани з деякими продуктами, це може мати негативні наслідки на загальний стан здоров'я.

Ось шість продуктів, з якими краще не їсти банани.

З чим не можна їсти банани

Поєднання бананів з кавою може призвести до підвищення артеріального тиску та порушення серцевого ритму. У бананах багато калію, що впливає на серце, а кофеїн посилює його дію.

Не варто поєднувати банани і з алкоголем. Це може спровокувати підвищення рівня глюкози в крові, нудоту, головний біль та зневоднення. Банани посилюють дію алкоголю на центральну нервову систему.

Вживання бананів із солодощами, зокрема з шоколадом та іншими десертами загрожує набором ваги, карієсом та цукровим діабетом.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Визнали найкращий спосіб зберігання бананів. В чому його суть

Банани не поєднуються з цитрусовими - апельсинами, грейпфрутами, мандаринами, лимонами. Їх необхідно вживати окремо з інших товарів. Це може призвести до розладу шлунка або дискомфорту. Пов'язано з тим, що і банани, і цитрусові містять кислі поживні речовини, і їх поєднання може бути різким для шлунка.

Зелені або нестиглі банани в поєднанні зі стиглими можуть викликати дискомфорт в травленні, оскільки зелені банани містять більш стійкий крохмаль, який важче перетравлюється і у деяких людей може викликати здуття живота або гази.

Банани та авокадо містять велику кількість калію, що може спричинити гіперкаліємію - захворювання, що характеризується надмірним рівнем калію в крові. Отже, слід уникати їх поєднання.

Мабуть немає такої людини, яка хоча б раз не їла банан. Більшість таких людей при відкритті плоду, викидають чорну грудочку на "верхівці" у смітник. Думають, що вона не їстівна.

Насправді в ній немає нічого поганого. Ця чорна грудочка повністю їстівна і не викличе жодних наслідків, якщо її ненароком з'їсти. Цю частину банана зазвичай викидають через жорстку текстуру і гіркий смак.

Дослідники вирішили поставити крапку в суперечках про походження цієї частини банана.

Зараз ви читаєте новину «Шість продуктів, з якими не можна їсти банани». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі