неділя, 28 лютого 2021 03:54

Розвіяли популярний міф про хліб

Розвіяли популярний міф про хліб
У хлібі з житнього борошна харчових волокон міститься більше, ніж в овочах і фруктах. Фото: Pixabay

Включення в щоденний раціон житнього хліба сприяє профілактиці захворювань і не призводить до ожиріння, всупереч популярній думці. Про це розповіла директор НДІ хлібопекарської промисловості Марина Костюченко.

Спеціалістка спростувала твердження про те, що вживання хліба стає причиною набору зайвої ваги. За її словами, шматок чорного або житнього хліба на сніданок, людина не набере ні грама. Вона пояснила, що поживність його невисока, в буханці міститься 250-500 кілокалорій, пише Ukrhealth.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Які напої підвищують артеріальний тиск

Костюченко зазначила, в хлібі з житнього борошна харчових волокон міститься більше, ніж в овочах і фруктах, заліза в три рази більше, ніж в яловичині, а білки жита більш повноцінні за своїм амінокислотним складом.

Експертка запевнила, що постійне споживання такої продукції сприяє збереженню здоров'я і профілактиці різних захворювань.

Медики назвали найбільш небезпечні види чаю.

Зараз ви читаєте новину «Розвіяли популярний міф про хліб». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі