середа, 05 травня 2021 11:36

Розробники Pfizer назвали перевагу своєї вакцини

Розробники Pfizer назвали перевагу своєї вакцини
Pfizer ефективний проти усіх штамів коронавірусу. Фото: Unsplash

Компанія-розробник вакцини проти Covid-19 Pfizer/BioNTech стверджує, що препарат є ефективним проти всіх штамів.

"У нас немає свідчень, що наша вакцина не діятиме проти наявних штамів коронавірусу", - заявив директор компанії BioNTech Угур Сахін в інтерв'ю телеканалу СВС.

Він зазначив, що в питанні розробки вакцини від нових штамів Covid-19 науковці зустрічаються з двома проблемами: вища інфекційність деяких варіантів вірусу та потенційна можливість штамів уникнути імунних відповідей організму.

Для розв'язання другої проблеми команда дослідників BioNTech проводить тести ефективності вакцини проти окремих варіантів та аналізує, чи здатні антитіла, які виробляються після щеплення вакциною Pfizer/BioNTech, нейтралізовувати відомі штами.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Євросоюз збирається схвалити вакцину, яку використовують в Україні

"Наявні досі дані щодо ефективності вакцини підбадьорливі стосовно всіх типів штамів. Вона зумовлює два типи імунної реакції, тож двох шарів імунітету достатньо, щоб упоратися з наявними штамами. Утім, ми, звісно, спостерігаємо за варіантами вірусу, щоб упевнитися в цьому", - зауважив Сахін.

Фармацевтична компанія Biontech та її партнер Pfizer розробили одну з чотирьох вакцин проти коронавірусу, які схвалені в ЄС. Вона заснована на технології мРНК, вважається ефективною і безпечною, а також використовується в багатьох країнах. Зокрема і в Україні, яка уклала контракт на поставку 10 млн доз американської вакцини. З них 117 тис. уже використовуємо.

Зараз ви читаєте новину «Розробники Pfizer назвали перевагу своєї вакцини». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі