середа, 27 лютого 2019 15:10

Розробили унікальний смарт-монітор, який досліджує серце

Розробили унікальний смарт-монітор, який досліджує серце
Кардіомонітор кріпиться під серцем та надсилає дані на смартфон. Фото: Meest-Online.com

В Україні зробили кардіомонітор, який збирає дані про роботу серця та передає на смартфон користувача чи родичів. Кріпиться під серцем. Програма дає рекомендації та може навіть викликати лікаря.

"Я просто хотів дізнатися одразу, якщо у моєї мами підскоче тиск", - каже розробник Роман Бєлкін, пише shotam.info.

Монітор кріпиться під серцем на клейкі електроди. З ним можна плавати і заряджати раз на 10 днів. В монітор вже інвестували більше мільйону гривень. Замовлення роблять інститут кардіології, Охматдит та клініка Борис.

"Жодні відстані тепер не будуть перешкодою, щоб піклуватися про своїх батьків, бабусь, дідусів або коханих. Адже знати, що з ними все добре, вони здорові і ведуть рухливий спосіб життя - це зігріває душу", - переконаний розробник.

Як він розповів, зараз готується до випуску партія пристроїв, які у травні розішлють першим бета-тестерам. Влітку запускають масове виробництво.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Галині Харченко відновили три клапани серця

Безсоння провокує спання на поганій подушці. Справа не в її висоті, а у матеріалі. Звичайна подушка ніколи не зрівняється з гречаного лушпиння. Вона повторює всі вигини людського тіла, а не перетискує тканини та судини організму. Про це розповідає Олександра Широкова, екотерапевт Системи здорового довголіття Наталії Калиновської та Валерія Шишкіна.

Зараз ви читаєте новину «Розробили унікальний смарт-монітор, який досліджує серце». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі