понеділок, 25 січня 2021 12:45

Розповіли, як сформувати імунітет до мутацій Covid-19

Розповіли, як сформувати імунітет до мутацій Covid-19
Мутації – нормальний процес для будь-якого вірусу, але Covid-19 опинився в сприятливіших для селекції і мінливості умовах. Фото: pixabay.com

Перенесене захворювання Covid-19 або вакцинація забезпечують базовий імунітет від вірусу, незважаючи на його мутації.

Про це заявила вірусологиня Алла Мироненко, пише Obozrevatel.

"У будь-якому разі базовий імунітет, який формує вакцина або перенесення хвороби, сприятиме тому, що людина більше або не захворіє, або захворіє безсимптомно. Компанія Pfizer заявила, що ці мутації не впливають на ефективність вакцини. Можливо, інші просто ще не мали часу перевірити це", – сказала вона.

За словами вірусологині, мутації – нормальний процес для будь-якого вірусу, але Covid-19 опинився в сприятливіших для селекції та мінливості умовах.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Назвали наслідок коронавірусу, який видно не одразу

За останню добу в Україні виявили 2516 нових хворих на коронавірус. Із них дітей – 95, медпрацівників – 87. Загалом, станом на ранок 25 січня, маємо 1 194 328 лабораторно підтверджених випадків Covid-19. Із них 21 924 летальних. 63 пацієнти померли за останню добу.

Зараз ви читаєте новину «Розповіли, як сформувати імунітет до мутацій Covid-19». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі